CG Methode uitgelegd – Curly Samples

CG Methode uitgelegd

Volg jij de CG Methode al? Lees snel verder, want ik help je graag op weg.

Zodra je deze term op Google zoekt, gaat er een wereld voor je open! Wow, wat is er veel informatie. Je komt veel regels, adviezen en tips tegen over dit onderwerp. 

Deze haarverzorgingsmethode gaat ervan uit dat natuurlijk krullend haar weer mooier kan worden door je aan bepaalde regels te houden. Je schrapt bepaalde ingrediënten uit producten zoals sulfaten, siliconen en uitdrogende alcohols. Deze ingrediënten zorgen er namelijk voor dat je krullen uitzakken, uitdrogen of pluizig worden.

Zodra je de CG Methode volgt, gebruik je alleen nog maar CG producten en zal je na een paar weken duidelijk verschil zien. Je haar gaat weer glanzen en je waves/krullen worden beter zichtbaar. 

Maar hoe begin je dan?

 STAP 1: Final wash

Doe een final wash, je gebruikt een sulfatenshampoo, deze reinigt je haar goed en verwijdert siliconen en build-up uit je haar. De shampoo moet sulfaten bevatten, maar mag geen siliconen of minerale olie bevatten. Een geschikte shampoo is die van Zwitsal of Kruidvat eigen merk Daily Mild Shampoo en gebruik je dus eenmalig.

Vanaf nu gebruik je alleen nog maar CG-vriendelijke producten! Producten zonder sulfaten, siliconen en uitdrogende alcohols. 

 STAP 2: CG-vriendelijke conditioner 

Na de final wash, breng je een CG-vriendelijke conditioner aan, eentje zonder siliconen. Breng het product aan op nat haar in de punten en blijf een stukje van je hoofdhuid vandaan, laat minstens 5 minuten intrekken. 

  STAP 3: Kammen en uitspoelen 

Als de conditioner is ingetrokken ga je met je vingers of kam met wijde tanden door je haar om klitten en losse haren te verwijderen. Omdat je haar nu nog vol conditioner zit, creëer je geen pluis. Kam het haar liever niet als het droog is, want dan verstoor je het krulpatroon met pluizige ongedefinieerde krullen als gevolg. Is je haar goed doorgekamd? Spoel de conditioner uit. Als je haar erg droog is, probeer dan eens een beetje conditioner te laten zitten. 

 STAP 4: Drogen

Zet de douche uit en gooi je haar voorover en scrunch (knijp) met een opwaartse beweging alvast wat water eruit. Optioneel in deze stap: wat leave-in conditioner in je haar knijpen. Om nog meer water uit je haar te krijgen, scrunch je je haar vervolgens met een doek in je handen. Gebruik hiervoor een microvezeldoek of een oud t-shirt, maar nooit een gewone handdoek. Deze is namelijk te ruw is voor je kwetsbare natte krullen. Als je je haar nu even wil indraaien is ploppen een goede methode, zorg er wel voor dat je haar nog vochtig genoeg is voor de volgende stap! 

 STAP 5: Stylingproducten aanbrengen

Als het goed is zie je nu dat je vochtige krullen in kleine bundeltjes bij elkaar zitten. Dit is een goed teken, dat worden straks glanzende en gedefinieerde krullen als je haar droog is. Om je haar in deze vorm te houden scrunch je nu een CG-vriendelijk stylingproduct zoals een leave in-conditioner of cream in je vochtige krullen. Begin in de punten en werk je weg omhoog, houdt hierbij wat afstand van de hoofdhuid. Zorg ervoor dat je haar vochtig genoeg is en ieder plukje voorzien wordt van een dun laagje product, less = more! Begin met ongeveer de hoeveelheid ter grootte van één euro muntstuk. Na de leave-in conditioner te hebben aangebracht, style je je krullen af met een laagje gel. Dit zorgt voor pluisvrije krullen en geeft een hard laagje om je haar. 

 STAP 6: Föhnen met diffuser of aan de lucht drogen

Afhankelijk van jouw voorkeur en de hoeveelheid tijd die je hebt, kun je je haar föhnen of aan de lucht laten drogen. Als je het aan de lucht laat drogen, raak je haar dan niet aan tot het volledig droog is. Beweeg eens met je hoofd van rechts naar links zodat het haar niet plat op je hoofdhuid blijft liggen. Als je je haar föhnt, doe dit dan altijd met een diffuser. De hitte helpt je krullen te vormen en zorgt voor volume. Föhn altijd eerste de aanzet van je haar en later pas de krullen, dit zorgt voor minder pluis. 

 STAP 7: Schrunchen maar! 

Als het goed is, is je haar nu droog en de gel heeft gezorgd voor hard laagje om je haar. Schrik niet, dit is de bedoeling! Dit harde laagje kun je er nu uit scrunchen. Gooi je haar voorover en knijp in je haar tot de krullen zacht worden en tadaaa! Een mooie krullenbos zonder pluis

 

 @hairmakeuptstudulski 21 dagen na het volgen van de CG Methode! 

 Ben je niet tevreden over hoe je haar of heb je vragen? Laat hieronder een reactie achter en ik help je!

4 reacties

 • Hallo
  Ik heb nog nooit gehoord van cg maar ik wil het is gaan proberen. Zelf heb ik een slag in mijn haar en als het nat is geweest krult het best goed. Maar helaas zakt het dan weer uit. Mijn dochtertje daarin tegen heeft mega veel krullen maar ik gebruik nooit een goeie shampoo altijd natusan wat je ook voor het lichaam gebruikt. Super zonde dus eigenlijk want zeker niet goed voor haar krullen. Altijd klitten een groot drama wat dat betreft.
  Dus ik wil dit zeker is proberen maar ik vind het wel heel wat stappen zeker voor een meisje van net 4. Is er een makkelijkere manier? Ik hoor het graag 😊Groetjes Christy

  Christy
 • Hoi Merel,

  Vraagje: ik heb interesse om hiermee te gaan beginnen. Echter vraag ik mij af hoevaak je het haar dan daadwerkelijk wast. Hoevaak doucht? Ik lees namelijk veel over wasdag of ‘curly hair dag nummer zoveel’ en producten maar niet zozeer over het wassen. Hoe moet ik dit zien? 😅

  Bedankt alvast! Ik zal zeker zodra de starters pakketten weer op voorraad zijn deze bij jou bestellen!

  Groetjes!

  Alexa
 • Hey Melek! Ik heb je een e-mail gestuurd, natuurlijk help ik je graag.

  Merel - Curly Samples
 • Hallo, dit is iets wat ik precies zoek. Ik ben al een tijdtje bezig met allerlei producten uitproberen maar komt er geen eind aan. Toch niet juiste product gevonden. Ik heb heel dun en weinig haar. Kan je mij hierbij helpen

  Melek

Laat een reactie achter