Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Vind je dit ook leuk?
5,95
Voor 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden | Shop met 20% korting: STOP20
Co Wash: Hoe vaak moet ik mijn krullen wassen?

Co Wash: Hoe vaak moet ik mijn krullen wassen?

Wat is een co wash? 

Met co washen reinig je je krullen alleen met een speciaal ontwikkeld co wash product. Dit betekent dus dat je tijdens het wassen van je haar geen CG shampoo gebruikt. Je reinigt het haar namelijk met met een co wash product. Het is eigenlijk een 2-in-1 product, het bevat reinigende stoffen van een shampoo, maar ook voedende ingrediënten van een conditioner. Een co wash is dikker dan een shampoo en dunner dan een conditioner. 

Structuur Co Wash, bron Mecca

Is een co wash hetzelfde als een conditioner?

Het antwoord is nee, dat is het niet. Een co wash is een speciaal ontwikkelde conditioner met reinigende ingrediënten. De meeste CG conditioners bevatten deze stoffen niet. Een co wash breng je aan op de hoofdhuid, bij een conditioner wordt dit vaak afgeraden. Een co wash is speciaal geformuleerd met cationic surfactants. Dit is een ingrediënt dat ervoor zorgt dat de co wash wel een reinigende werking heeft, maar niet schuimt zoals een CG shampoo. 

Voor wie is een co wash geschikt? 

Een co wash is voor iedereen geschikt. Probeer het vooral uit! Voor curlies met een erg fijne haarstructuur of golvend haar, kan een co wash te zwaar zijn. Een co wash is namelijk dikker qua structuur dan een normale CG shampoo. Voor krullenbollen met een vettige of jeukende hoofdhuid kan een co wash ook niet optimaal werken. Een co wash is namelijk een nog mildere reiniger dan een shampoo en kan ervoor zorgen dat talg en build up niet verwijdert worden. Voor curlies die vaak sporten, kan een co wash ideaal werken. Het zorgt voor frisser haar, maar stript niet alle natuurlijke oliën van de hoofdhuid. 

Hoe vaak gebruik je een co wash? 

Om een goede balans in hydratatie en schone hoofdhuid te behouden raden wij aan om in je curly hair routine niet alleen maar te wassen met een co wash. Als we er vanuit gaan dat je je haar 2 keer in de week wast, zou je de ene wasbeurt een CG shampoo en CG conditioner / masker kunnen gebruiken en de keer daarna enkel een co wash. Wil je je haar toch vaker wassen? Volg de keer erop met een co wash. De keer daarna kun je weer een CG shampoo of final wash doen om de hoofdhuid weer beter te reinigen. Probeer vooral uit wat voor jou werkt! 

Aanbevolen product

Nieuwsgierig naar een fijn co wash product? De Inahsi Tropcial Escape Co Wash is er een om te proberen!  Dit is een shampoo en conditioner in 1. Is je haar niet perse vies, maar wil je het een opfrisbeurt geven, gebruik dan dit product. Een co wash geeft het schone gevoel van een shampoo en zorgt door de voedende ingrediënten dat je haar goed verzorgt wordt. Na deze co wash, is een conditioner aanbrengen niet eens meer nodig!  

Merel Mulderij

Reacties

Kun je dan na de co-wash direct een leave-in doen? Dat scheelt dan weer wat tijd.

Laat een reactie achter