Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Vind je dit ook leuk?
5,95
Voor 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden | Shop met 20% korting: STOP20
Gel cast door krullengel? Hoe blijven je krullen de hele dag zitten?

Gel cast door krullengel? Hoe blijven je krullen de hele dag zitten?

Een gel voor krullen, zorgt dat niet voor super harde krullen? Jawel, alleen het houd je krullen ook op z'n plek door de dag heen! Daarom is het fijn als je weet hoe je ervoor zorgt dat je een 'gel cast' creëert. Het harde laagje om je haar knijp je er vervolgens weer uit zodat je bouncy krullen krijgt. 

Wat is een gel cast? 

Als je een krullen creme en krullen gel hebt aangebracht en dit laat opdrogen, voel je mogelijk een hard laagje om je haar, dit heet een gel cast. Misschien denk je, 'He? Ik wil helemaal geen harde crispy krullen.' De gel cast 'scrunch' (knijp) je er ook uit met een cg olie. Deze techniek heet Scrunching Out The Crunch (SOTC). Wat een afkortingen! Door het harde laagje eruit te knijpen, krijg je mooie zachte, gedefinieerde krullen terug die de hele dag blijven zitten. 

Gel cast (links met, rechts zonder) 

Op de linker foto heeft Merel de gel cast nog in het haar, het lijkt wat plakkerig en slierterig. Ook zit er geen volume in het haar. Op de rechter foto is de gel cast eruit geknepen met de scrunching olie van Curly Secret Je ziet duidelijk verschil. Rechts heeft veel meer volume, is zachter en heeft glanzende krullen. De gel cast is verdwenen door dit eruit te knijpen met een olie. 

Waarom wil je een gel cast?

Als je je krullen hebt gestyled, komt er tijdens het droog proces een hard laagje rondom je krullen doordat je een gel hebt gebruikt. Deze laag zet de definitie van je krullen vast en voorkomt dat je haar pluizig wordt. De gel cast is een tussenstap die kan helpen om uiteindelijk tot de zachte, gedefinieerde krullen te komen.

Hoe krijg je een gel cast? 

  1. Zorg voor goed nat haar tijdens het aanbrengen van de gel. Neem een hoeveelheid gel op je handen en verspreid dit met je vingers. Je kunt hieronder een leave-in conditioner aan hebben gebracht. 
  2. Zorg dat je krullen een goed laagje gel om zich hebben. Pas bijvoorbeeld de praying hands techniek toe (klap je haar tussen je handen naar beneden). 
  3. Scrunch vervolgens de gel in je haar, dit is een knijpende beweging van onder naar boven. Knijp de punten van je haar richting de haaraanzet. Hierdoor begin je definitie in je haar te zien. 
  4. Föhn je haar droog met een diffuser, doe dit voorzichtig! Probeer tijdens dit proces je krullen niet te veel aan te raken met je handen. Dit kan ervoor zorgen dat je de gel cast afbreekt. 
  5. Is je haar 80% droog? Voeg dan nu wat extra gel toe door middel van de scrunch beweging. Dit zorgt voor extra definitie en hold! 

Op deze manier krijg ik gegarandeerd een gel cast! 

Hoe verwijder je de gel cast? 

Hebben je krullen de harde laag gekregen die je wilde? Waarschijnlijk is je haar wat slierterig en voelt de harde laag niet fijn. Daarom gaan we de gel cast er nu weer uitkneden. Let op! Doe dit pas als je haar 100% droog is.

Ga voorover hangen en neem wat olie of leave-in op je handen. Ik adviseer altijd een olie/leave-in/handdoek tussen je handen te hebben om de cast eruit te knijpen. Het is nu een kwestie van knijpen in je krullen. Van punt tot aanzet, duw je je krullen omhoog.

Hoe minder je de cast eruit knijpt, hoe meer definitie en hold je zult houden. Hoe meer je de cast eruit knijpt, hoe meer volume en zachte krullen. Nu heb je zachte, bouncy krullen zonder een harde laag om je haar. 

Het uitknijpen van een gel cast heet Scrunch Out The Crunch. Om het makkelijker te maken kun je tijdens het scrunchen een beetje olie of leave-in op je handen aanbrengen. Sommige CG'ers gebruiken hun microvezel handdoek of T-shirt. 

Ik krijg geen gel cast?! 

Soms lukt het niet om een gel cast te krijgen. Dit kan aan verschillende dingen liggen, je gebruikt te weinig gel of past een verkeerde techniek toe. Hieronder onze tips: 

  • Je hebt te veel zware producten gebruikt. Probeer wat minder leave-in onder de gel te doen. 
  • Je hebt te weinig gel gebruikt. Voeg de volgende keer meer gel toe, liever te veel gel dan krullen creme. 
  • Je haar heeft last van build-up. Was je haar met een final wash
  • Je hebt de gel cast al gebroken tijdens het droog proces. Probeer je haar zo min mogelijk aan te raken. 
  • Je hebt geen extra gel toegevoegd tijdens het drogen. Probeer extra gel aan te brengen als je haar aan het drogen is. 

Onze favoriete krullen gels voor een cast

Succes met het creëren van een gel cast! 

Merel Mulderij

Laat een reactie achter