Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Vind je dit ook leuk?
5,95
Voor 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden | Shop met 20% korting: STOP20
LOC methode, krullen langdurig hydrateren!

LOC methode, krullen langdurig hydrateren!

Ken jij de LOC methode al? Met deze methode is droog haar verleden tijd! Heb je last van droog haar en wil je daarvan af? Lees dan snel verder.

Wat is het en waarom hydrateert het krullen zo goed?

– LOC is de afkorting van liquid (leave in), oil en cream.

– LCO is de afkorting van liquid (leave in), cream en oil.

Krullend haar is van nature droger en vooral dikkere haartypes vanaf 3a hebben vaak last van droge krullen. Een leave-in conditioner is dan vaak niet genoeg om na 2 dagen nog gehydrateerd haar te hebben. Met de LOC methode ben je verzekerd van gehydrateerde krullen voor een paar dagen, zonder dat je weer een hele was routine opnieuw moet herhalen. De LOC methode werkt zo goed omdat je in totaal 3 laagjes aanbrengt op je haar. De moisture en de 2 sealende lagen zorgen ervoor dat je krullen geen mogelijkheid krijgen om snel uit te drogen.

Hoe pas je de methode toe?

Je hebt je haar gewassen en bent toegekomen aan de styling van je haar. Wat heb je nodig Een leave-in conditioner, een olie en een krullen cream. Het zijn 3 simpele stappen:

– L – Liquid / (Leave-in) staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen. Leave-in conditioners zijn vaak op water basis.

– O – Olie staat bekend om zijn sealende eigenschappen. Ze sluiten de haarschubben zodat de moisture niet uit het haar kan gaan.

– C – Crème is dikker en meer creamy omdat het vaak op basis van boters is gemaakt. Net als olie staat crème bekend om de sealende eigenschappen.

De LOC methode toepassen in je stylingroutine

1. Na het wassen breng je een vocht inbrengende leave-in conditioner op waterbasis aan op goed nat haar. Blijf 5 cm van de haaraanzet en breng aan tot in de punten.

2. Vervolgens sluit je het vocht van de leave-in conditioner, in met een olie. Terwijl je haar nog goed nat is, wrijf je de olie tussen je handpalmen en verdeel je het door je haar met de nadruk op de haarlengtes.

3. Als laatste stap breng je een krullen crème aan op goed nat haar, om de haarschubben te sluiten. Dit voorkomt vochtverlies en sealt je krullen.

Gebruik je normaal gesproken een mousse of een gel? Vervolg je routine dan gewoon met een mousse of gel. Mousse of gel kunnen zorgen voor het harde laagje om je haar, dit heet een gelcast. Dit zorgt ervoor dat je krullen langdurig in model blijven zitten.

Welke producten zijn geschikt voor de LOC methode?

Een fijne olie om te gebruiken voor de LOC methode is de Scrunching Oil van Curly Secret. Daarnaast is het belangrijk dat je een leave-in conditioner neemt die vloeibaar is, bijvoorbeeld de Alikay Naturals Knot Be Gone Detangler  en een curl cream met een wat dikkere structuur. Let wel op dat je overal een kleine hoeveelheid van aanbrengt op je haar, anders kant het te zwaar en vettig worden. 

Heb jij de LOC methode al eens geprobeerd? Zo ja, wat vond je er van?

Merel Mulderij

Laat een reactie achter