Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Vind je dit ook leuk?
5,95
Voor 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden | Shop met 20% korting: STOP20
Wavy of Curly Hair Routines: De Beste En Snelste Routines!

Wavy of Curly Hair Routines: De Beste En Snelste Routines!

Iedere krullenbol kent een eigen krullend haar routine. De een gebruikt maar 3 CG producten tijdens een wasdag en de ander wel 6 producten. Krullend haar verzorgen kan een hele uitdaging zijn! Wij laten in deze blog verschillende golvend haar / krullend haar routines zien. 

Ken je haareigenschappen

Wat maakt krullend haar anders dan de rest? Het is kenmerkend door zijn krullende textuur dat vaak te weinig vocht bevat. Het kennen van je haareigenschappen en haartype zal je helpen om de haarverzorgingsproducten te kiezen die bij jouw haar passen. Dit is van belang voor gezonde, gedefinieerde krullen.

Welke haareigenschappen zijn belangrijk om te weten?

  • Krultype 
  • Porositeit
  • Elasticiteit

Krultype

Het krultype is te achterhalen aan de hand van een chart. Hieronder zie je een afbeelding die laat zien welke krultypes er zijn. Namelijk krultype 2 (wavy hair) onderverdeeld in a, b en c. Krultype 3 (curly hair) onderverdeeld in a, b en c. En krultype 4 (coily hair) onderverdeeld in a, b en c. 

Porositeit 

De porositeit van je haar zegt iets over hoe ver uit elkaar of dicht op elkaar je haarschubben staan. Dit is heeft vooral te maken met beschadiging van de haarschubben door bijvoorbeeld hitte of verf. Staan je haarschubben dicht op elkaar? Dan is het lastiger product en vocht in het haar te krijgen dan wanneer je haarschubben uit elkaar staan. Om erachter te komen hoe poreus je haar is, bestaan er verschillende tests. 

Droogtijd

Om er snel achter te komen, kun je kijken naar hoe gemakkelijk jouw haar vochtig wordt en hoe gauw het haar weer opdroogt. 

Lage porositeit (low porosity)
Het duurt erg lang voordat je haar vochtig wordt
Het duurt erg lang voordat je haar opgedroogd is (6-8 uren)

Normale porositeit (normal porosity) dit haar is gemiddeld, het droogt niet super snel op, maar duurt ook geen 8 uren. 

Hoge porositeit (high porosity)
Je haar is super snel vochtig 
Je haar droogt super snel op (binnen 2 uren)

Elasticiteit 

De elasticiteit van je haar bepaalt de balans tussen proteïne en vocht in je krullen. Ons haar is opgebouwd uit proteïne en vocht, ongeacht je haartype. Ongeveer 95% van het haar bestaat uit proteïne. De combinatie proteïne en vocht, bepaalt de elasticiteit van je haar, ofwel hoeveel rek er in je haar zit.

Om de elasticiteit van je haar te bepalen kun je de 'rek-test' uitvoeren. 

Spray je haar een beetje nat met wat water. Gebruik een haar die natuurlijk uit je haar is gevallen. Trek geen haar uit je hoofd, de haar is dan al uitgerekt en zo werkt de test niet meer. Wikkel de haar om beide wijsvingers en trek het voorzichtig uit elkaar. Er kunnen 3 dingen gebeuren.

Breekt de haar direct? 

Dan spreken we van een lage elasticiteit. Producten met proteïne kun je beter niet gebruiken. 

Rekt de haar een beetje mee, maar breekt het daarna? 

Dan spreken we van een normale elasticiteit. Je kan het beste een afwisseling van producten met en zonder proteïne gebruiken.

Rekt de haar heel ver mee en breekt hij niet?

Dit staat voor hoge elasticiteit hebt. Je kan het beste producten gebruiken met proteïne. 

Bij te veel vocht (te weinig proteïne), rekt je haar erg mee en veert het niet terug in de krul. Hierdoor zullen je krullen uitzakken en kunnen ze droog aanvoelen.

Bij te veel proteïne (te weinig vocht), rekt je haar te weinig mee en kan het direct afbreken als je een haar uit elkaar trekt. Je haar is kwetsbaar en breekbaar en kan droog aanvoelen. 

Snelle routine (4 producten)

*Deze routine duurt ongeveer 20 minuten.

Om te beginnen, wassen we onze haren met een CG krullen shampoo. Het liefst was je je krullen maar 1 of 2 keer per week. Tussendoor kun je het opfrissen door het te refreshen. 

Na de shampoo, breng je altijd een conditioner aan. Dit zorgt voor extra hydratatie en haarschubben die beter afgesloten worden. Een conditioner zorgt ervoor dat je krullen zachter zijn en minder knopen zullen hebben. Terwijl de conditioner in je haar zit, kun je je haar door borstelen met een wijde tanden kam! 

Uit de douche breng je een leave-in conditioner aan op goed nat haar. Dit verdeel je met je vingers door je haar, daarna borstel je alles voorzichtig in grote plukken door met een Denman Brush

Schud je haar los en verdeel een krullen gel over je haar door dit vanuit de punten in het haar te scrunchen. Knijp je krullen omhoog en activeer de krul, nu moet je een wavy of curly patroon zien. 

Laat je haar nu aan de lucht drogen of föhn het droog met een diffuser föhn! 

Merel heeft een video gemaakt van waarin ze in 15 minuten haar haar doet!

Bekijk de video hier. 

Wil je nog sneller zijn? Dan kun je een leave-in conditioner en gel aanbrengen op je natte haar in de douche, nadat je de conditioner hebt uitgespoeld. Hang voorover met je haar en verdeel je leave-in door de punten van je haar. Borstel dit vervolgens door met een kam om alles goed te verdelen. Scrunch je krullen omhoog om de krul te activeren en verdeel daarna een laagje gel over je haar door dezelfde beweging te maken. En laat vervolgens drogen of föhn het droog met een diffuser föhn. 

Uitgebreide routine (6 producten)

*Deze routine duurt ongeveer 50 minuten. 

Hier beginnen we ook met een krullen shampoo en conditioner of masker in de douche. Deze routine is uitgebreider omdat we de stylingproducten op een andere manier aanbrengen. 

Ook beginnen we deze routine met een leave-in conditioner. Verdeel dit weer met je vingers. Verdeel het haar nu in 3 secties, onder, midden en boven en zet vast. Doormiddel van kleine plukken te borstelen met de Denman Brush definiëren we deze krullen. 

Als volgende stap breng je een beetje gel aan op de sectie die je net hebt door geborsteld. Knijp de gel met een scrunch beweging in het haar. 

Vervolgens gebruik je een mousse of foam voor je krullen. De foam van Curly Secret is hiervoor geschikt. Door de foam na de gel aan te brengen, krijg je extra luchtige krullen zonder een harde gelcast. De foam breng je aan nadat je een sectie haar hebt gecoat met gel. 

Nadat alle haren zijn bedekt met een laagje leave-in, gel en mousse, is het tijd om je haar te föhnen of aan de lucht te laten drogen. Het föhnen van het haar duurt vaak tussen de 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de föhn en de hitte. 

Als je haar helemaal is opgedroogd, voeg je wat olie toe om glans te geven en de producten en moisture te sealen. De Scrunching Oil van Curly Secret is een fijn product om hiervoor te gebruiken. Neem een paar druppeltjes olie in je hand en glaze dit over de lengtes van je haar, vermijdt de hoofdhuid! 

Merel heeft een video gemaakt van waarin ze een uitgebreide versie van haar curly hair routine laat zien! 

Bekijk de video hier. 

Heb je vragen na het lezen van dit blog? Stel ze gerust via info@curlysamples.com of stuur ons een berichtje via Instagram, Facebook of Tiktok! 

Merel Mulderij

Laat een reactie achter