Wintertips voor krullend haar

We houden van de winter tijdens de feestdagen, van de mooie sneeuw en de warme chocolademelk, maar wij mensen met krullend haar houden er niet van, vanwege de droge lucht. Je toch al droge haar wordt nog droger, de wind en de sneeuw maken je haar belachelijk verward, en laten we het nog niet eens hebben over mutsen en het pluis die ze veroorzaken.

Dus wat moet een krullenbol doen? Je hebt de beste tips voor krullend haar nodig voor de winter en ze zijn een beetje anders dan je standaard routine voor krullend haar.

Winter betekent lage dauwpunten

Laten we eerst eens begrijpen waarom krullen in de winter zoveel last hebben. Het lage dauwpunt is hiervan de oorzaak. Elke keer dat het weer onder de 1 graad Celsius komt, geeft je haar water af. Dat is het tegenovergestelde van wat je wilt dat er gebeurt, maar als je bevochtigingsmiddelen (humectanten) gebruikt, is dat precies wat er gebeurt.

Als het weer onder de 1 graad Celsius komt is het meestal schraal weer, en schraal weer staat weer gelijk aan een luchtvochtigheid. Een lage luchtvochtigheid houdt in dat jouw krullen water af gaan geven aan de lucht.

Wat is het resultaat? Noem maar op – pluis, losse haren, gebroken haar en gespleten haarpunten – allemaal dingen die we haten.

Breng tijdens deze koude maanden een laagje leave-in conditioner aan en gebruik alleen producten met een lichte hold. Je krullen hebben het vocht nu meer dan ooit nodig – geef het niet weg! Begin met een winterroutine voor krullend haar.

 

De 11 beste manieren om met krullend haar om te gaan in de winter

Nu je weet wat krullend haar in de winter doet, zijn hier onze favoriete tips voor krullend haar voor de winter.

 

  • Gebruik conditioner – veel.

Conditioner is je beste vriend in deze wintermaanden. Zoals ik hierboven al zei, houdt een leave-in conditioner het vocht in je haar vast in plaats van het weg te geven. Geef je haar wat vocht inbrengende liefde en zoek een leave-in-conditioner waar je dol op bent.

 

En naast het gebruik van conditioner en leave-in op wasdagen, kun je ook weer vocht in je haar brengen door wat verwaterde leave-in-conditioner op droog haar aan te brengen. Wees hier voorzichtig mee en zorg ervoor dat er geen bevochtigingsmiddelen in de top 5 van ingrediënten zitten..

 

  • Kam of borstel nooit droog haar.

Krullen mogen eigenlijk nooit droog gekamd of geborsteld worden, maar in de winter is het een nog grotere NO GO. Als je onder de douche wat hulp nodig hebt om door je lokken heen te komen en ervoor te zorgen dat elke streng conditioner krijgt, gebruik dan een kam met wijde tanden of een wet-detangler brush, maar alleen onder de douche

 

  • Sla de hitte over – of ga voor de laagste stand.

Dit is weer een no-go voor krullen in de winter. Heet gereedschap verpest je krullen en droogt je haar uit. Maar soms kunnen we er niets aan doen. We hebben haast en hebben geen tijd om aan de lucht te drogen. Gebruik in die gevallen (maak ze zeldzaam) een diffuser op de laagste temperatuur om je krullen te drogen.

 

  • Verzegel je haar.

Als je niet het hele jaar door olie gebruikt, is de winter een goed moment om te beginnen. Let goed op je punten, want daar verliest je haar het meeste vocht. Olie houdt vocht vast en alle producten die je hebt gebruikt om je haar te stylen. Niet alleen dat, maar het beschermt je haar ook tegen de vervelende droge lucht en schadelijke koude temperaturen.

Argan- en jojoba-olie zijn favoriete opties omdat ze licht van gewicht zijn, en goed werken op alle haartypes.

De beste manier om oliën te gebruiken om te verzegelen is door slechts een paar druppels te nemen en deze zachtjes in de punten te kneden, net nadat je klaar bent met het aanbrengen van al je stylingproducten en je haar nog nat is.

 

NOTE: Hoewel veel krullenbollen over de hele wereld olie gebruiken en ervan houden, is dit wel belangrijk om te weten: als je er dol op bent en het niet wilt opgeven, zul je intensiever moeten reinigen – vaker. Alle olie, elke olie, sealend of penetrerend, wat dan ook…. zal voorkomen dat het haar water absorbeert. Je krullen zullen regelmatig goed gereinigd moeten worden om de olie goed te verwijderen.

 

Zorg er dus voor dat je hier bovenop zit door regelmatig te clarifyen als je besluit om olie te gebruiken.

 

  • Trakteer jezelf op een zijden of (polyester) satijnen kussensloop.

Je kunt niet anders dan ronddraaien terwijl je slaapt. Helaas is dat een recept voor gebroken en pluishaar, vooral tijdens de wintermaanden, wanneer je haar al kwetsbaar is. Omdat je niets anders hoeft te doen dan je hoofd op je kussen te leggen, is dit een van de favoriete tips. Geniet van je slaap op een zijdezacht nieuw kussensloop.

 

  • Vind je favoriete beschermende kapsel.

Hoeden, sjaals, wind en kou veroorzaken grote schade aan je mooie krullen. Als je wat tijd over hebt, maak dan kennis met verschillende kapsels. Vlechten, losse pony's en schattige knotjes (hallo rommelig knotje) zijn allemaal geweldige manieren om je haar te beschermen tegen klitten, pluis en verstrikt raken in alle winterspullen die we moeten dragen.

 

  • Koop een met satijn gevoerde muts.

Nu kun je de hele dag genieten van de luxe van satijn. Met satijn gevoerde mutsen zijn een ding en je hebt ze nodig als je krullend haar hebt. Als je ooit de schaamte hebt ervaren dat het lijkt alsof je je vinger in een stopcontact hebt gestoken nadat je de muts hebt verwijderd, dan begrijp je het. Krullebollen zouden niet moeten bevriezen alleen maar om hun haar te beschermen – dus trakteer jezelf op een beetje luxe.

 

  • Masker (deep condition) je haar veel.

Zoek een kwaliteitshaarmasker en gebruik het vaak. De winter is geen tijd om te bezuinigen en te sparen. Je haar heeft zoveel mogelijk bescherming nodig en veel beter dan een dik haarmasker dat het vocht van je haar vasthoudt, is er niet.

 

  • Slaap met een luchtbevochtiger

Geef je haar het geschenk van vocht terwijl je slaapt door een luchtbevochtiger aan je kamer toe te voegen. Wanneer je wakker wordt, in plaats van dat je droog, stroachtig haar hebt, heb je gehydrateerd haar dat veel gemakkelijker te stylen en te beheren is.

Je kunt ook een stomer gebruiken om je krullen op te frissen en wat vocht terug in je haar te brengen.

 

  • Houd het kort

Je hebt geen superkort haar nodig, maar een paar centimeter afknippen voor de wintermaanden is geen slecht idee, vooral als je geen tijd hebt om je haar aan de lucht te laten drogen. Een paar centimeter afknippen kan je meer dan een uur aan droogtijd besparen en je hebt minder haar om mee om te gaan terwijl de lucht droog is en er veel pluis is.

 

  • Vermijd glycerine in de top 5 ingrediënten.

Ik heb hierop gezinspeeld in de eerste tip, maar omdat glycerine een bevochtigingsmiddel is en populair is in producten voor krullend haar, moet je dit misschien vermijden als de dauwpunten /luchtvochtigheid laag zijn. Let op! Dit geldt alleen als het in je laatste stylingsproduct zit.

Hieronder een overzicht van bevochtiging ingrediënten die je beter kunt vermijden versus ingrediënten (Film Forming Humectants) waar je wel naar op zoekt moet.

 

Humectanten

 

Start je winterroutine voor krullend haar

Terwijl je het hele jaar door voor je haar moet zorgen, hebben je krullen in de wintermaanden extra aandacht nodig. Let goed op de producten die je gebruikt en zelfs op de manier waarop je je haar behandelt. Geef je haar extra liefde tijdens het douchen, stylen en zelfs de hele dag door, ook als je slaapt.

Met de juiste hulp geef je je haar het vocht dat het nodig heeft om de droge winterlucht en de schade die het kan veroorzaken te bestrijden. Als je het goed doet, kun je aan je mooie krullen niet zien of het winter of zomer is!

Ouder post
Nieuwste post
Back to top

Voeg toe aan winkelwagen