Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Vind je dit ook leuk?
5,95
Voor 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden | Shop met 20% korting: STOP20
CG methode en een jeukende of droge hoofdhuid?! Tips om er vanaf te komen

CG methode en een jeukende of droge hoofdhuid?! Tips om er vanaf te komen

Ben je begonnen met CG methode en ervaar je vreselijke jeuk op je hoofd? Dit kan gebeuren omdat je hoofdhuid moet wennen aan de nieuwe CG producten. Want zoals je weet, was je je haren niet meer met een shampoo met sulfaten, maar gebruik je een speciale CG shampoo (zonder sulfaten). Door het gebruik van deze nieuwe producten, kan het zijn dat je hoofdhuid erg droog aanvoelt, schilferig is of erg jeukt. Dit is natuurlijk erg vervelend. We vertellen je de oorzaken en geven tips hoe je er van af komt. 

Oorzaken

Omdat je je haren nu goed verzorgt en waarschijnlijk meer producten gebruikt dan dat je deed vóór de CG methode deed, kan het zijn dat je hoofdhuid erg moeten wennen aan alle nieuwe producten. Je gebruikt nu namelijk een cg shampoo, - conditioner, - masker, - leave-in en een - gel of mousse. De laatste 3 producten spoel je niet uit en het kan ook zijn dat de stylingproducten op je hoofdhuid terecht komen door bijvoorbeeld te 'ploppen'. Deze techniek pas je toe als je de stylingproducten op nat haar hebt aangebracht en je het droogproces wil versnellen. Ook was je je haren waarschijnlijk minder dan voorheen, dit kan er ook voor zorgen dat je hoofdhuid jeukt. 

Build up, oftewel product ophopingen kunnen ook de oorzaak zijn van een vettige/schilferige/jeukende hoofdhuid. Omdat je tijdens de CG methode een shampoo zonder sulfaten gebruikt, wordt de hoofdhuid milder gereinigd. Ervaar je veel jeuk? Dan is het aan te raden af en toe (lees 2 tot 4 keer per maand), je haar te wassen met een CG shampoo, bijvoorbeeld deze final wash. 

Roos.. Heb je misschien last van roos? Dit herken je aan schilfers die vaak gelig zijn van kleur en aan elkaar plakken. Roos wordt veroorzaakt door een gist en kan ervoor zorgen dat de hoofdhuid niet zo lekker ruikt. 

Je hebt last van een droge hoofdhuid. Een hoofdhuid met vocht tekort kan jeuk veroorzaken. Ook kunnen hierbij schilfers te zien zijn, ze zijn redelijk klein en wit van kleur. Dit kan ontstaan door gebruik van verkeerde producten maar ook door de omgeving, bijvoorbeeld door een lage luchtvochtigheid.

Je hebt last van een allergische reactie of je hoofdhuid kan niet tegen parfum.¬†Ervaar¬†je direct jeuk van een product zodra je het gebruikt? Gebruik deze dan niet weer en spoel je haar uit met een shampoo waar je hoofdhuid wel tegen kan.¬†Parfum in haarproducten kunnen zorgen voor irritatie en jeuk aan de hoofdhuid. Let op ingredi√ęnten in haarverf zoals PPD (paraphenylenediamine),dit ingredi√ęnt kan¬†irritatie veroorzaken. Bekijk de ingredi√ęnten van de cg producten, kom je er niet uit? Raadpleeg dan altijd de huisarts!¬†

Tips

Volg de volgende stappen om van de jeuk af te komen! 

  1. Doe een final wash en geef de hoofdhuid daarna even rust. Een final wash is een shampoo die sulfaten bevat en reinigt huid en haar extra goed. Gun je hoofdhuid na deze wasbeurt wat rust. Je kunt de wasbeurt afsluiten met een hydraterende conditioner, maar zorg dat deze niet op de hoofdhuid terecht komt. 
  2. Was je haar niet alleen met een conditioner! Wat je vaak leest is dat mensen met krullen hun haren enkel wassen met een conditioner of co-wash. Doe dit niet als je hoofdhuid jeukt of gevoelig is om snel vettig te worden. De hoofdhuid moet wel gereinigd worden met een shampoo, anders krijg je last van build up en raken de haarzakjes verstopt. 
  3. Check altijd de ingredi√ęnten van producten, shea butter en kokos kunnen ervoor zorgen dat je haar en hoofdhuid snel vettig wordt en jeukt.¬†
  4. Blijf tijdens het aanbrengen van stylingproducten 10 centimeter weg van de hoofdhuid. Stylingproducten horen niet op de hoofdhuid te komen, maar in de lengtes van het haar. 
  5. Houdt stylingborstels en andere stylingtools schoon. Haal product resten uit borstels, handdoekjes en andere tools! 
  6. Vermijd hitte zo veel mogelijk. Was je haar niet iedere dag met heet water, föhn het niet te warm en houdt de föhn niet te lang of dicht op de hoofdhuid. Probeer ervoor te kiezen om korter te föhnen, of juist op een lagere temperatuur.

Producten die wij aanraden

Hieronder een lijstje van producten die wij aanraden voor een schilferige, droge of jeukende hoofdhuid:

Curly Samples droge hoofdhuid sample set met deze samples kun je minimaal 5 keer testen of het voor jouw haar werkt. De producten in deze set zijn speciaal ontwikkeld om de hoofdhuid rustiger te maken. 

Wil je liever de full size flessen van deze producten waar je tot een half jaar mee voor uit kan?

Die vind je hier:

Een scalp massager brush om je hoofdhuid te masseren. Deze zorgt ervoor dat de bloedcirculatie beter wordt en verwijderd tevens dode huidcellen. Deze brush gebruik je als je shampoo in je haar hebt onder de douche. 

En belangrijk.. Geef je hoofdhuid ook een beetje rust! Heb jij ook last van een onrustige hoofdhuid? En wat zijn jouw tips voor een gezonde hoofdhuid? 

Merel Mulderij

Laat een reactie achter